> activiteiten > de gollards

De Gollards

 
 

De koffiebijeenkomsten in de Gollards vinden in de regel plaats op de 3e woensdag van de maand

aanvang 10.00 uur

bestemd voor bewoners van het verzorgingshuis De Gollards en bewoners van Jan Dirksoord en de Opperwal

        *                           *                         *

 

Bijeenkomst in de Gollards door Tilly Dekker
Wat gaat de tijd toch snel en zijn wij alweer halverwege september, als wij de bijeenkomst in de Carrousel weer oppakken. Blij dat wij elkaar kunnen spreken en zien, want naar deze gezellige ochtenden wordt echt uitgekeken. Vandaag een klein gezelschap en wij missen Zr. Betje Eelman-Wuis,  die altijd iets te vertellen had over vroeger en over de boerderij. Op bijna 100 jarige leeftijd  is zij 28 augustus overleden. Later in de ochtend leest Ds. een gedicht van Huub Oosterhuis, dat aan Betje wordt opgedragen,  “De Heer heeft mij gezien en onverwacht “ , en spreken wij een gebed uit voor Zr. Betje Eelman-Wuis.
Wij  beginnen met koffie, waarbij  een traktatie van Zr. Door Timmer-Blooker, nog ter gelegenheid van haar verjaardag, daarna neuriën wij  Lied  1; “Grote  God, wij loven U”, alle verzen, gevolgd door Lied 30;  “Geest van hierboven”, vers 1 en 2.  De liederen, met extra grote letters , zijn gebundeld in een blauwe map, die Zr. Tine onder haar hoede heeft en maandelijks meeneemt naar de Gollards.                                      
Het thema vandaag is, en dat kon haast niet anders, de troonrede. Maar ook de brief van De Heer Jan Hoek, 94 jaar, die hij schrijft naar de jeugd in verband met Covid-19 en dan de reactie van de 18 jarige Stijn Warmenhoven , student geschiedenis.  Dit geeft veel discussie.  Dan heeft Ds. nog een quiz over Prinsjesdag en alles wat daar mee te maken heeft, zoals over de paarden  (dit jaar motoren), de route, de koets ( auto)  en natuurlijk de hoedjes. Alles was nu anders dan alle andere jaren.  Met het “opzeggen “  van Lied 21;  “Wat de  toekomst brenge moge, is er weer een eind gekomen aan de woensdagmorgen en spreken wij af om op 21 oktober weer samen te komen. 

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl