> activiteiten > de gollards

De Gollards

 
 

De koffiebijeenkomsten in de Gollards vinden in de regel plaats op de 3e woensdag van de maand

aanvang 10.00 uur

 

bestemd voor bewoners van het verzorgingshuis De Gollards en bewoners van Jan Dirksoord en de Opperwal

        *                           *                         *

 

Bijeenkomst in de Gollards door Tilly Dekker

Op woensdag 17 april, weer vanuit alle richtingen bij elkaar gekomen en gelukkig weer op onze vaste stek in de Carrousel. De schilderijen van Herman Smith zijn door Ds. meegenomen en er wordt over verteld. Herman Smith heeft ook een boek geschreven over een schildersfamilie in oorlogstijd, “Viooltjeshemel”. Hierna leest Ds. lied 24: God, die leven heeft gegeven en zingen wij Lied 25: Blijf mij nabij, wanneer het duister daalt.
Wij nemen de lijdensweek door, met Witte donderdag en Goede vrijdag en juist in deze dagen de verschrikkelijke brand in de Notre Dame te Parijs. Deze cathédrale is gebouwd van 1163 – ca. 1345. Gelukkig heeft men veel belangrijke stukken veilig kunnen stellen, zoals de doornenkroon, een spijker en een stuk hout van het kruis. Ook één van de glas en lood ramen lijkt nog gespaard te zijn.
Dan worden de kranten over deze brand doorgenomen, Ds. heeft veel Nederlandse kranten mee, maar ook van de Duitse en Belgische pers.
Er wordt besloten met het zingen van Lied 21, uit Liedboek 293, : Wat de toekomst brengen moge. Volgende bijeenkomst is op 15 mei, 10.00 uur

 

 

.

 

 

 

Gollardsochtend. Door Hans Marseille
Tellen is het onderwerp in november. Iedereeen heeft een lievelingsgetal en iedereen kent haar eigen geboorte datum. Dat zijn getallen met grote betekenis. Er zijn makkelijke jaartallen als 1600 slag bij Nieuwpoort en 1 april 1572 inname van Den Briel door de watergeuzen. Zo heeft elk land zijn eigen belangrijkste jaartal: Voor Engeland zou dat weleens 28 september 1066 kunnen zijn omdat op die dag Willem van Normandie het Kanaal oversteekt om Engeland te veroveren. Negen november bewaart voor Duitsland een goede en kwade herinnering: Op 9 november 1933 werden alle Joodse winkels en synagogen aangevallen. Op precies diezelfde dag, 9 november, viel 56 jaar later de Berlijnse muur. Mijn opa zei altijd 1212: Kinderkruistocht.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl