> activiteiten > bijbelleesuur

Bijbelleesuur door Hans Marseille

 
 

 

                                                        liturgisch bloemschikken

  Iedere woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het zaaltje

 *            *            *

Op woensdag 1 juli mochten we weer met elkaar Bijbellezen in de koffiekamer. We begonnen waar we  maanden geleden plotseling gestopt waren.  En het kwam heel mooi uit  want  we lazen de  profetie van Sefanja. Hij belooft dat de mensen terug  zullen keren. Even was het als of het over onszelf ging. Wij waren immers ook teruggekeerd.  De koffie smaakte ons als vanouds, en het borstbeeld van Menno Simons keek zwijgzaam voor zich uit als altijd. Alles was weer als vroeger,  maar alles was ook een beetje anders.  We zaten verder uit elkaar  en  we misten vertrouwde gezichten. En niet van iedereen wisten we hoe het met  hen ging.  Dat geeft een dubbel gevoel.
Ook de omgang met het coronavirus levert twee verschillende houdingen op. Aan de ene kant de bereidheid en de verantwoordelijkheid om alles in het werk te stellen de gezondheid  van alle mensen zo goed mogelijk te waarborgen. Tegelijkertijd  willen wij niet verslaafd raken aan het Corona.  
Je ziet die twee houdingen ook terug in de maatschappij.  Mensen met vitale beroepen die een grote verantwoordelijkheid dragen en op applaus kunnen rekenen. Maar ook mensen die het gevoel hebben dat ze door alle regeltjes klein worden gehouden.  Regels die soms zomaar veranderd worden door mensen die de baas spelen en de lakens uitdelen. Regels die achteraf niet nodig bleken.
Dezelfde twee kanten zie je terug in onze gemeente. Mensen de meedenken en zich aanpassen om het virus geen kans te geven. Maar ook mensen  die vinden dat onze dienst op zondag geen Coronadienst moet worden. ‘Meer dan een gevaarlijk virus is covid-19 niet’.   
Opeens wist ik het: op de zolder van onze Pastorie  staat nog een etalagepop. Ik haalde hem naar beneden, gaf een meetlint  van 150 cm in zijn hand.  Ik zette hem in de hoek van de koffiekamer. Daar staat Cor nu, onder het wakend oog van Menno. Als iedereen  hem gezien heeft verbannen we  Cor weer  naar zolder.

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl