> activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Oudere zusterkring door Tine Vlas
Dinsdagmiddag 5 november kwamen we met 8 zusters en onze dominee bij elkaar. Heel jammer dat Guusta en Tilly niet aanwezig konden zijn. Hans opende de middag door met ons te zingen lied 951: Liefelijk licht dat ons van God verhaalt. Het ging over een brandende kaars die ons licht en warmte geeft. Hiermee kwamen we gelijk op ons onderwerp van deze middag: de levensreis en de levensgrens.  Uit de Bijbel van Johanna Kuijper las Hans ‘het sterven van Mozes’ voor. Gré las het gedicht ‘Moeder’ uit de verzamelbundel van Willem Wilmink. Ook las ze van Frouwtje Hendrica van der Vooren-Kuijper, geboren in 1897 te Oudeschild en gestorven in 1978 in Alkmaar, ‘de Stem’. Samen lazen we uit het Liedboek blz. 1375, ‘een gebed voor de operatie’,  blz. 1489 ‘Ritueel’ , blz. 1491 ‘Bruid’, lied 962 ‘Wat ik gewild heb’” en het gedicht op blz. 1496 ‘Geef toekomst en Uw heerlijkheid’. Van Huub Oosterhuis. Janna had in een lade stukjes van onze Jeugdkrant gevonden en las voor hoe haar Fer haar ging bezoeken in Den Helder tijdens een ziekenhuisopname en over hun 15-jarig jubileum. Samen zijn ze 13 jaar en 3 maanden koster geweest in onze kerk. 
De traktatie bij de thee en koffie was van Sijke die eind september 90 jaar was geworden. We zongen tot slot lied 218 ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’. 
Op dinsdag 3 december hopen we dat de doos in de gang bij de kapstok gevuld gaat worden met een pakje van ongeveer € 5 samen met een klein gedichtje. De Sinterklaasliedjes zullen we met vreugde zingen. 
De  zusters stonden na afloop van deze hele fijne middag in het Glop nog lang na te praten. Dat we zo open met elkaar kunnen zijn, heeft me ontroerd.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl