> activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Ouderen zusterkring

Op dinsdag 2 april waren wij met 9 zusters en de predikant weer bij elkaar gekomen om, zoals elke maand, een onderwerp te bespreken en bij te praten. Wij begonnen met het zingen van Lied 550: vers 1,2 en 3, “Verheug u, gij dochter van Sion”. Naar aanleiding van de Boekenweek, wordt hierna het Bijbelgedeelte over “Mozes in het biezen mandje” gelezen. Het thema van de Boekenweek was dit jaar ,” De moeder, de vrouw”, en Gré sluit met haar gedichten o.a. over moeders, hier goed bij aan. Over het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink , “Jas van Belofte”, en de essay van Murat Isik ” Mijn moeders strijd”, werd nog even nagepraat. En toen was er koffie met een heerlijke traktatie van Guusta.
Na de pauze stappen wij over naar een ander onderwerp, nl . de schilderijen van Herman Smith., die door de Ds. in het zaaltje zijn neer gezet en later ook in de kerk worden neergezet.
Het grote verschil met deze schilder is dat hij voor zijn beroerte hele fijne schilderkunst maakte en tijdens zijn genezingsproces , ook al in het ziekenhuis, alweer begon te schilderen, maar nu totaal anders. Het leven na een beroerte, waarin hard gewerkt moet worden aan het herstel, veranderd de patiënt. Emoties, die vaak weg vallen, en karakterveranderingen komen vaak voor. De schilderijen met de korenschoven geven duidelijke veranderingen aan. De middag wordt beëindigd met het lezen, door Fien, van Lied 780, “In de schoot van mijn moeder geweven”, en het zingen van Lied 634; vers 1 en 2.

Avondkring

Op de avondkring in maart vertelde Mies de Wilde over de Kinderbijbel van Johanna Kuiper en over haar, min of meer, turbulente leven. Zij gebruikte hiervoor o.a. gegevens van Hans Marseille die eerder over Johanna Kuiper een aantal middagen hield. Er was een kinderbijbel en een jongerenbijbel van haar aanwezig op de kring.
Mies heeft uit de kinderbijbel het verhaal voorgelezen over Mozes en het biezen mandje. Anneloes las over ditzelfde onderwerp uit de bundel ‘Op weg’ van Baukje Offringa van tientallen jaren later.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl