> activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Ouderen zusterkring door Tilly Dekker 

Dinsdag 7 mei
De predikant mag 9 zusters verwelkomen op deze middag, helaas 1 afmelding door ziekte. Wij beginnen gelijk met thee en een lekkere bonbon erbij, waarna in de pauze nog koffie met koek volgt, voor de echte Doopsgezinde snoepers.
Wij openen met het zingen van Lied 414 , “Wilt heden nu treden voor God den Heere”, uit het oude Liedboek. Het is helaas, zoals meer oude liederen, niet overgenomen in het nieuwe Liedboek.
Ds. leest uit de bijbel van Johanna Kuiper “Het plan van de koningin”, het verhaal van Koningin Izebel en Koning Achab. Daarna vervolgen wij met een rondje over hoe wij de laatste week ervaren hebben. Zoals Koningsdag, herdenking 4 mei en 5 mei de Bevrijdingsdag. Iedereen weet nog iets te vertellen over de oorlogsjaren en wat wij allemaal, persoonlijk hebben meegemaakt.
Zuster Gré leest een gedicht van Huib de Rijmelaar ( Huib Fenijn) over Oudeschild op 7 mei 1945, uit het boekje “Texels droeve en blijde dagen”.
Ds. behandelt een afscheidsbrief van Hansina Uktolseja, één van de Molukse treinkapers in 1977 bij De Punt, aan haar ouders. Schrijfster Beatrice de Graaf heeft in haar boek “Gevaarlijke vrouwen”, dit verhaal ook meegenomen.
Tegen half vijf sluiten wij de middag af met het zingen van lied 416, “Gelukkig is het leven”. Volgende bijeenkomst op dinsdag 4 juni.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl