> activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Oudere zusterkring door Tilly Dekker

Op dinsdag 3 december met 10 zusters en Dominee bij elkaar gekomen om sinterklaas middag te vieren. In de gang staat de grote mand al klaar en de hulp pieten laten daar hun pakje achter, maar het wordt eerst genummerd door Zr. Fien. De thee en de koffie staan al klaar, en als versnapering echte pepernoten en speculaas. Ook de huisfotograaf is paraat.
Wij beginnen met het zingen van sinterklaasliedjes en proberen dat om en om te doen, zingen en dan een pakje uitdelen aan degene die hetzelfde nummer heeft als op het pakje staat. Met spanning worden de pakjes opengemaakt, maar eerst moet het gedicht worden gelezen. Tussendoor leest zr. Gré een liedje voor uit het boekje “Het Suikerbeest”, van Annie M.G. Schmidt, en een kerstliedje. Ds. speelt voor hulp sinterklaas en deelt de pakjes uit en zingen wij  alle bekende sinterklaasliedjes. Wat leuk, dat alle zusters een gedicht hebben gemaakt en nog zo creatief zijn. De middag vloog om en voor het uitpakken van de laatste pakjes, zingen wij Lied 746: Uit de schemer van de tijden, eerst vers 1 en 2, en na het laatste pakje 3,4 en 5.  In de mand zit dan nog een extraatje voor de predikant, gebreide sokken. Wij sluiten deze gezellige middag af met het zingen van “Dank U voor deze “fijne dag “; vers 1 t/m 5. De volgende bijeenkomst is op 7 januari 2020, om 14.30 uur

Avondkring in de middag  
Op 27 november, de sinterklaasmiddag,  zaten ruim 20 zusters vol verwachting te kijken naar de pakjes die op tafel gelegd werden. Om de beurt kreeg een zuster een pakje aangereikt met een gedichtje erbij. Er zitten hele goede dichters onder de leden van de avondkring. Voor € 5 blijk je veel verschillende, leuke, originele cadeautjes te kunnen kopen. Tijdens het uitpakken is er gezongen voor de sint, gesnoept van het lekkers op tafel, genoten van de speculaas uit Oudeschild. Na afloop werden nog een paar legenden over Sinterklaas voorgelezen. Het was een echte gezellige sinterklaasviering.  Foto’s op de  website.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl