dg texel > activiteiten > de gollards

De Gollards

 
 

De koffiebijeenkomsten in de Gollards vinden in de regel plaats op de 3e woensdag van de maand

aanvang 10.00 uur

 

bestemd voor bewoners van het verzorgingshuis De Gollards en bewoners van Jan Dirksoord en de Opperwal

        *                           *                         *

 

Bijeenkomst Gollards oktober door Tilly Dekker

 

11 zusters zijn aanwezig en Ds heeft “Dierendag” als thema voor deze ochtend. Er wordt begonnen met koffie en koek, een traktatie van Janna, die net jarig is geweest (90). We zingen Lied 2, vers 1 + 5,  Lied 8 en Lied 10, vers 1 + 3. 

In Bijbelse verhalen komen veel dieren voor, zoals bij de Ark van Noach, de kikkerplaag in de Nijl, sprinkhanenplaag, en natuurlijk het paard en de ezel.

Bileam en de ezel wordt door 6 zusters voorgelezen en door Ds. op het flanelbord duidelijk gemaakt, Numeri 22.  Na een korte pauze, uitleg over diverse blauwe tegeltjes met Bijbelverhalen. 

 

Wij sluiten af met ’t zingen van Lied 45, 1 + 2 + 4, en Lied 21.

 

 

 

Gollardsochtend. Door Hans Marseille
Tellen is het onderwerp in november. Iedereeen heeft een lievelingsgetal en iedereen kent haar eigen geboorte datum. Dat zijn getallen met grote betekenis. Er zijn makkelijke jaartallen als 1600 slag bij Nieuwpoort en 1 april 1572 inname van Den Briel door de watergeuzen. Zo heeft elk land zijn eigen belangrijkste jaartal: Voor Engeland zou dat weleens 28 september 1066 kunnen zijn omdat op die dag Willem van Normandie het Kanaal oversteekt om Engeland te veroveren. Negen november bewaart voor Duitsland een goede en kwade herinnering: Op 9 november 1933 werden alle Joodse winkels en synagogen aangevallen. Op precies diezelfde dag, 9 november, viel 56 jaar later de Berlijnse muur. Mijn opa zei altijd 1212: Kinderkruistocht.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl