dg texel > activiteiten > studio

Studio

 
 

 

Met deze gesprekskring lezen we het boek : “Verslaafd aan God” van Pieter Rollins. Hij vertelt dat mensen hun leven lang met een gevoel van scheiding en gemis leven.  Volgens hem verlangen de mensen naar de vervulling van de onvrede in hun leven. Die vervulling is volgens de schrijver een illusie, maar illusies brengen heel wat mensen in beweging. In het eerste hoofdstuk vertelt hij het voorbeeld van de illusie dat een buurman iets te bieden heeft .
Er was eens een jonge vrouw die ’s avonds een douche nam toen de bel ging. Omdat ze wist dat haar man boven in de slaapkamer in slaap was gevallen, sloeg ze snel een handdoek om en rende naar de voordeur. Toen ze opendeed werd ze begroet door buurman Jo.
Toen hij haar zag staan, haalde hij vier briefjes van 100 euro uit zijn achterzak en zei: “Ik heb me altijd tot je aangetrokken gevoeld. Wat vind je van het volgende oneerbare voorstel: als ik je 400 euro aan zou bieden, zou jij dan die handdoek voor mij laten vallen?” Na een korte aarzeling ging ze akkoord, liet de handdoek vallen, zodat hij haar naakte lichaam zag. Buurman Jo hield zijn woord en gaf meteen het geld en verdween. 
Zij pakte de handdoek van de grond, verborg het geld en ging naar boven naar de slaapkamer. Toen ze de slaapkamer binnenkwam werd haar man wakker en vroeg: ”Hoorde ik nou daarnet de deurbel gaan?” “Ja, zegt die vrouw, dat was Jo van hiernaast.” “Mooi, antwoordt haar man, en heeft hij je de vierhonderd euro teruggegeven die hij mij nog schuldig is?

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl