dg texel > jongeren

Jongeren

 
 

v.l.n.r.: Emma, Hester, Hans, Ivo, Felix, Mathilda, Nynke, Marieke, Britte, Vonne, Abe, Elias -  januari 2018

*                   *                       *

Jeugdclub

Dat gaat naar Den Bosch toe.
De jeugdclub begint het nieuwe jaar met een treinreis. De boot van negen uur moet te doen zijn want zo laat beginnen de scholen normaal ook. De bus naar het station is hopelijk nog gratis in 2018 en het treinkaartje blijft onder de tien euro dankzij de groepskorting. Op het Centraal Station van Utrecht moet we overstappen van perron 8b naar perron  9b. Dat kan makkelijk in twee minuten, als de treinen op tijd rijden. Maar de verleiding is groot om een half uur langer op het station zelf door te brengen.  Op station Den Bosch stappen we uit en lopen over de Markt naar het Noord-Brabants Museum. Hier is een grote flmtentoonstelling over de grootste Brabantse kunstenaar: Vincent van Gogh.  Onderweg komen we de Banketbakkerij en Lunchroom van Jan de Groot tegen. Hij is de specialist van de echte Bossche bollen en de Bossche
Kus. Van alle zoetigheid van Nederland wordt de Bossche Bol het meest gewaardeerd. Hier even de top 5. Op de eerste plaats: Bossche bollen, Plaats 2 Limburgse vlaai, plaats 3 Zeeuwse bolus, plaats 4 Fries suikerbrood, plaats 5 Groninger kruidkoek.
De tentoonstelling waar we naar toe gaan heet: ‘Loving Vincent’. Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Meer dan 125 kunstenaars schilderden in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film Loving Vincent. Het kostte de makers van Loving Vincent 6 jaar om de eerste geschilderde speelfilm ter wereld te realiseren. Van dit museum kun je doorlopen naar het Stedlijk Museum, met toegepaste kunst en vormgeving. Dankzij een vette subsidie zijn beide musea voor jongeren onder de 18 gratis. Blijkbaar waardeert de overheid ons bezoek aan de rest van Nederland. En dan de terugtocht. Schuilend voor sneeuw of regen lopen we dicht langs de winkels terug naar het station. De intercity brengt ons naar den Helder. Met deze reis op dinsdag 2 januari begint 2018 pas goed.

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl