dg texel > activiteiten > broederkring

Broederkring

 
 

Broederkringbijeenkomst .1 november. Door Dirk Kievit

 

Om 20.00 uur opening door br. Maarten’t Hart, gedicht voorgedragen door br. Dirk passend bij het onderwerp van deze avond een bezoek aan de brandweerkazerne aan de Pontweg. Nog even nagepraat over de geslaagde landelijke Broederkringendag in Leeuwarden waar van ons 5 broeders heen geweest zijn. Volgend jaar zal Heerenveen deze dag gaan organiseren. Daarna heeft br. Hans Marseille nog een uiteenzetting gegeven over de voorgenomen reis met het openbaar vervoer naar Amsterdam om de Noord-Zuidlijn van dichtbij eens te bekijken en om hiermee te rijden onder de stad door.11 mensen hebben zich hiervoor al opgegeven waaronder enkele Zusters. Nog even snel de notulen van 4 oktober voorgelezen deze zijn op een kleine verbetering na, goedgekeurd. Toen snel met de auto of fiets naar de kazerne aan de Pontweg waar we in de kantine met koffie ontvangen werden door vrijwillige brandweerman- chauffeur Erik Bakker. Hier hebben we eerst enkele brandweerfilms bekeken waarna Erik diversen vragen van ons beantwoord heeft wat organisatie en opleiding betreft, wat al een zeer professionele indruk op ons maakte. Daarna zijn we bij de in gelid gestalde en opgepoetste brandweerauto’s wezen kijken wat een prachtig onderhouden materiaal. Om 21.50 uur keek de voorzitter op zijn horloge en tot onze schrik moesten we afbreken. Na Erik voor deze uiterst interessante rondleiding bedankt te hebben, heeft hij de avond afgesloten, en een ieder ’wel thuis’ toegewenst.

 

 

 

Broederkringendag 27 oktober 2018 door Maarten ‘t Hart

 

Zaterdag 27 oktober togen met de boot van 8 uur, vijf broeders van onze broederkring naar de 19e Landelijke Broederkringendag, ditmaal in Leeuwarden. We werden ontvangen met koffie en koek en hadden tijd genoeg om de andere 80 broeders te begroeten. Om 11 uur startte de lezing van de heer Oeds Westerhof, die de organisatie en het enthousiasme van de Frieze bevolking voor het project 'Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa 2018' uit de doeken deed. Het bleek dat van onderop met ideeën werken, uitstekend bevallen was en er veel meer mogelijk was qua projecten dan men ooit voor mogelijk had gehouden. Na de hutspot met spek, boerenkool met worst en een toetje, werd het programma in de Vermaning van Leeuwarden in de middag voortgezet met een lezing van de geschiedenisleraar Onijdes Sijtsma over de Doopsgezinden in de 16e eeuw en nu. Hierbij werd onder meer aandacht besteed aan de Martelaarsspiegel, waarvan hij diverse exemplaren had meegenomen.

 

Tenslotte volgde een korte vesper waarin voorging ds Ament. Precies 4 uur werd de bijeenkomst beëindigd, waardoor we de boot van half zes naar Texel nog konden halen. Het was weer een gezellige en goede dag geworden. Op naar de 20e bijeenkomst in de Vermaning van Heerenveen in 2019!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl