dg texel > activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

 

Ouderen Zusterkring door Tilly Dekker

Op 6 november met 10 zusters aanwezig, om onze middag op een totaal andere manier in te vullen. In verband met de afwezigheid van de predikant nemen Zr. Gré en Zr. Coby, de honneurs waar. Voor de pauze volgen wij het vaste programma.  Wij zingen lied 969 en 738a, hierna de Bijbellezing uit Spreuken 31:  10-31, vervolgens nog een gedicht “Mijmering” van  Oeke Kruythof. Dan vroeg aan de koffie, met een traktatie van Sijke, en daarna tafel iets leger gemaakt en aan de slag. De predikant wil graag een loper over de piano en heeft de zusters gevraagd een loper te maken.  Onder supervisie van Zr. Coby  gaan wij aan het punchen, nee geen punch, dat is iets anders. Met een spons, een stuk vilt, een letter van vilt en een naald met weerhaakjes gaan wij aan de slag. De letter moet geheel in het stukje vilt gepuncht worden,  heel  leuk om te doen en toch nog op tijd klaar om  af te sluiten met het zingen van  lied 835.  Na een goede invulling van de middag gaan wij voldaan naar huis.  Met hartelijk dank aan Zr. Coby,  die ons heeft geholpen en de loper  verder heeft afgemaakt.  De volgende bijeenkomst is 4 december, en dan vieren wij Sinterklaas, met pakjes en gedichten

 

Ouderen  zusterkring 2019 door Hans Marseille
voor de doorstart na de zomer bedacht ik snel een programma voor een half jaar. Met het oog op de tweede helft van het seizoen wil ik deze maand weer een programma presenteren. Ik denk daarbij aan: 1 Gevaarlijke Vrouwen. Dat zijn vrouwelijke terroristen. Soms wordt ons voor gehouden dat vrouwen maar meelopers zijn, soms wordt ons voorgeschoteld dat zij juist het brein achter al het geweld zijn.
2 Moderne Manieren. Vroeger moest je je keurig aan de regels houden. De etiquette gaf antwoord op de vraag hoe het eigenlijk “heurt”. Tegenwoordig zijn er minder regels voor de onderlinge omgang en moeten mensen veel meer zelf nadenken wat wenselijk is. Je kunt je daarom met een lastige sociale situatie wenden tot een vraagbaak van krant of tijdschrift. Wat denken wij van die aangedragen problemen en oplossingen?
3 Wie was Charles Bonnet? We kennen die naam wel in verband met het syndroom van Bonnet. Dat is een aandoening waarbij verstandelijk gezonde mensen last hebben van hallucinaties. Zij nemen dingen waar die er in werkelijkheid niet zijn. Deze beelden kunnen zich vermengen met de door de ogen waargenomen werkelijkheid. Maar waarom is deze ziekte naar Charles Bonnet genoemd?
Drie bouwstenen waar we het kalenderjaar 2019 mee verder kunnen.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 
 

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl