dg texel > activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Federatienieuws

 

Op woensdagmiddag 20 december oraniseert de Federatie  de jaarlijkse adventmiddag, bestemd voor alle leden en belangstellenden van onze gemeente. Veel bekende kerstliederen, een kerstverhaal, thee met wat lekkers, een brandende kerstboom en kaarsenkronen, kortom sfeer en gezelligheid. Na afloop is er een collecte bij de deur.

 

 

 

Zusterkringendag

 

De NHDS is voornemens om op 10 april 2018 een zusterkringendag te organiseren in Dopersduin voor alle zusters uit Noord-Holland. Vanuit Texel gaan we er per auto naar toe. Meer nieuws over de dag volgt later.

 

 

 Middagzusterkring 7 November 2017 door Riny Wielinga

 

Tine Vlas kan 13 zusters welkom heten en natuurlijk onze spreekster van de middag

 

Yolanda van Tunen. Wij lezen uit Genesis 8 vers 6 – 13 en zingen lied 1 B, vers 1, 2 en 3

 

en op het eind van de middag de laatste 3 verzen van 1 B. Wij herdenken staande onze zuster Maaike Smits Schuurmans, die heel trouw was en prachtig kon handwerken, o.a. kantklossen.  Zij op 2 november in de Gollards overleden. Notulen van de Doopsgezinde middagzusterkring op 7 November 2017 door Riny Wielinga. Fien leest de bedankbrief van de St. Doopsgez. Vrouwen Zendingshulp voor. Onze gift was 35 euro  Er was een mooi gedicht bij. Ytje krijgt een plantje en Maaike krijgt een stukje op de kist. Tilly had bericht gekregen over ons adoptiekindje Luana Beatriz de Souza uit Brazilië, die nu 4 jaar is en het gaat heel goed met haar. Onze jaarvergadering is in januari en dan wordt onze kring opgeheven bij gebrek aan bestuur. De meeste dames sluiten zich aan bij de maandelijkse Gollardskring geleid door Hans Marseille.  Onze theemiddag in het zomerseizoen gaat ook door in de Gollards. In de pauze hebben wij een heerlijke traktatie van Anna Heerschap met haar Kenia-koek. Gré heeft een mooi klein gedichtje passend bij de lezing over Delier.

 

Daarna begon de lezing over Delier, waarin Yolanda zich specialiseert via de thuiszorg. Dit

 

kun je krijgen als je lichamelijk erg ziek bent en koorts hebt en het zit in je hoofd en kan weer genezen, maar het is een akelige ervaring, die je meemaakt. Yolanda wordt bedankt met een bon en wij hebben veel gehoord over deze ziekte, die nog niet zo lang geleden is ontdekt. Het was een mooie middag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 
 

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2017 Doopsgezind.nl