dg texel > activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

Paasmaaltijd

Op dinsdag 27 maart wordt de paasmaaltijd gehouden. Deze wordt georganiseerd door de federatie en is bestemd voor alle leden en belangstellenden van onze gemeente. Aanvang 18.15 uur i.v.m. de komst van zusters en broeders uit Den Helder. We beginnen met een broodmaaltijd. Daarna een liturgie met veel zingen.

 

 Zusterkringendag

 Enkele zusters uit Noord Holland hebben het plan opgevat een ontmoetingsdag te organiseren en wel op  10 april 2018 op Dopersduin in Schoorl. Deze dag is bedoeld voor alle zusters (dus niet alleen voor leden van zusterkringen) en vrouwen die zich thuis voelen bij ons. Wat zou het fijn zijn heel veel vrouwen te ontmoeten op deze dag. Het thema van deze dag is: “Een ander verhaal? Vrouwen lezen de bijbel.” De inleiding over het thema wordt gehouden door ds. Hanneke v.d. Sluis- v.d. Korst en zij begeleidt  ook de nabespreking.

De ontvangst is tussen 10.00 tot 10.30 uur en de dag wordt besloten om ca. 15.00 uur. Prijs voor deelname, inclusief lunch is € 15,-- p.p. te betalen bij aankomst. Opgave uiterlijk 18 maart 2018 bij jullie contactzuster Anneloes Visman, tel. 315670. Meer over de dag is te lezen op onze website

 

Oudere zusterkring, programma voor dinsdag middag 3 april.
Wat ik voor me zie: Binnenkomst met begroeting daarna presentielijst tekenen die op de tafel ligt. Thee inschenken als iedereen 
in de kring heeft plaatsgenomen. Opening met welkom en het doornemen van de presentielijst.
Bijbellezing uit de Bijbel voor de oudere jeugd 
van Johanna Kuiper: Hoofdstuk IX De opstanding van Jezus, de vrouwen bij het graf. Maria ontmoet Jezus maar niemand geloofde haar. We zingen lied 624 en 625 met twee prachtige volksmelodieën uit Engeland.
‘Wat hebben we op de pennen staan?’ Rondvraag naar ieders wel en wee. In dit rondje-aandacht vertellen we wat je met elkaar wilt delen. We besluiten het eerste deel van de vergadering met een gedichtje van Ida Gerhardt en Wim Kan over Koningin Wilhelmina.
Na de pauze met koffie en thee en een tractatie van één van de aanwezigen, wordt het onderwerp van deze keer ingeleid: De onverzettelijkheid van Koningin Wilhelmina. Hierna volgt gesprek met vraag en antwoord.
Tenslotte zingen we Lied 708 couplet 2:
In Godes vrees (eerbied) te leven
heb ik altijd betracht,(geprobeerd)
daarom ben ik verdreven,
om land, om luid gebracht.
(van mijn land en vrienden beroofd)
Maar God zal mij regeren,
als een goed instrument,
dat ik zal wederkeren
in mijnen 
regiment (gebied)

De eerste keer zusterkring zal zijn op dinsdagmiddag 3 april 14.30 uur.
De tweede keer zusterkring zal zijn op dinsdagmiddag 8 mei, dezelfde tijd, dezelfde plaats.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 
 

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl