dg texel > activiteiten > zusterkringen

Zusterkringen

 
 

 

Oudere zusterkring door Tilly Dekker

 

In de afgelopen maanden is de middagzusterkring o.l.v. de predikant weer samen gekomen in ’t zaaltje en zo als altijd voelde het heel vertrouwd.

 

De bijenkomst in juni stond in het teken van Johanna Kuiper en het levensverhaal van haar ouders .

 

Maar begonnen werd met het zingen van lied 485, waarin Ds. solo zong en wij invielen.

 

En zoals altijd werd er een mooi gedicht voorgedragen ( Seth Gaaikema).

 

In de pauze werd getrakteerd door Nel, waarna wij weer gesterkt ons programma vervolgde.

 

Op ons verzoek gaf Ds. uitleg over de opbouw van de dienst.  Door diverse korte aantekeningen, en belangrijke punten kom je tot het geheel.

 

Maar toen mochten wij zelf aan de gang, met een groot vel papier, met in ’t midden onze naam en dat dan doorschuiven naar de volgende.  Die dan daarop iets mocht schrijven, en zo de kring door. Leuk om later te lezen wat wij van elkaar vonden.

 

Na een wel thuis en de afspraak om op 3 juli samen te komen voor de theemiddag, gingen wij weer voldaan huiswaarts.

 

Voor de theemiddag kwamen wij bij elkaar in de K.R. kamer, waar wij eerst nog een lied zongen, lied 700a, en er een heel herkenbaar gedicht werd voorgedragen van Willem Wilmink, “Oude mensen, Oude mensen.”

 

Hierna via een binnendoortje naar de Gollards, waar de thee, koffie en gebak voor ons klaar stonden. Gezellig rond een grote tafel met elkaar bijgepraat en plannen voor het komende najaar gemaakt (DS.) Rond half vijf, na eerst nog een drankje te hebben genuttigd , ging ieder zijnsweegs, na elkaar een goede zomer te hebben toegewenst. 

 

 

 

De afspraken voor het najaar, geven diverse mogelijkheden.

 

Ds.  wil nog tot het nieuwe jaar doorgaan op de dinsdagmiddag, dus 1e dinsdag van de maand om 14.30 uur.  Of overstappen naar de 4e woensdag van de maand, om 14.00 uur ( de voormalige avondkring) en de mogelijkheid naar de bijeenkomst te komen in de Gollards op de 3e woensdag van de maand om 10.00 uur

 

 

Programma van oudere zusterkring voor komende halfjaar. Door Hans Marseille
Dinsdag 4 september, thema: Siberische brandewijn;
over de ontroerende en tragische verhalen van alcoholverslaafden en hun Russische arts Sergei Korsakov.
Dinsdag 2 oktober, thema: Werelddierendag;
We hebben het aan Franciscus van Assisi te danken dat 4 oktober wereldwijd dierendag wordt gevierd. In elk mensenleven spelen dieren wel een rol. Wie kan er niet vertellen over een dier dat met je meeging op je levensweg. Daar hoef je geen dierenvriend voor te zijn. Wat zijn trouwens de belangrijkste verschillen tussen mens en dier?
Dinsdag 6 november: Borduurmiddag;
Elk televisieprogramma wordt leuker met een breiwerk onder de pennen. Zo kom je ontspannen de winter door, heb je er genoeg van dan leg je het even weg. Iedereen weet dat oudere zusters kunnen breien als de beste. Voor een hak in een sok draaien ze hun hand niet om. Toch is het alweer lang geleden dat we gezamenlijk een werkje borduurden. Kom het niet af? Dan borduren we volgend jaar verder!
Dinsdag 4 december: Sint Nicolaas.
Naast de gezamenlijke kerstmiddag van de zusterkringen en de broederkring, vergeten we onze Sinterklaasmiddag niet. Die vieren we met een gedicht, surprise, pepernoot en chocolade of marsepein. In het nieuwe liedboek voor de kerken staat zelfs een Sinterklaaslied. En dat zingen we net zo goed

 

  

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  

 
 

 

 

  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Texel
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl